Your current browser is not supported. We built DIRTT.com with the latest technology to bring you a better experience. To view DIRTT.com, we recommend using the latest version of Chrome, Safari or Firefox. 

DIRTT
  • Location
    New Westminster, British Columbia
  • Year
    2020
  • Installation Duration
    2
    months
  • Sq Ft
    29127
  • DIRTT Partner
    Innovior Construction
  • Architect
    HCMA Architecture and Design

Sustainable construction that enables students and engages employees

As the largest degree-granting college in British Columbia, Douglas College prides itself on creating learning environments that are responsive and forward-looking.  They wanted a sustainable way to combine multiple service areas in one space. And they needed to do it quickly. They planned to open in June of 2020, less than a year after the project began.

The DIRTT system allowed them to achieve their ambitious timeline. Using DIRTT as a framework for construction offered efficiencies throughout the project, from design integration and lead times to on-site installation. Our clean approach to construction reduced on-site waste and our eye on sustainability allowed Douglas College to divert considerable waste from the landfill.

Thanks to extensive consultation during design, the new student-centered space delivered on functionality too. Writable surfaces made meetings more effective. Acoustic performance supported the counselling and testing resources the College provided. Casework lockers offered students valuable storage space. And a Leaf Folding Wall® with a door added flexibility to meeting areas that needed adjustable capacity for after-hours meeting and future student spaces. The result was a welcoming space for students that also provided functionality and operational efficiencies for employees.

 

The renovated space is wonderful to be in with lots of natural light and a clean contemporary feel for the employees that work there. The open area in front of Enrolment Services is accessible and welcoming and has become a student favorite.

Chris Gardner, Director, Facilities and Ancillary Services
  • Take A Tour

    Photo Credit: Upper Left Photography
    Wood veneer to soften the space
  • Photo Credit: Upper Left Photography
    Leaf Folding Wall® with a door
  • Photo Credit: Upper Left Photography
    Casework lockers for storage
  • Photo Credit: Upper Left Photography
    Flexible meeting spaces
  • Photo Credit: Upper Left Photography
    Create custom environments

Ready to start your project? Join thousands of happy clients who love their space. Need more time? Sign up below to get news and updates until you’re ready for a better way to build.

Get In Touch

Close