Your current browser is not supported. We built DIRTT.com with the latest technology to bring you a better experience. To view DIRTT.com, we recommend using the latest version of Chrome, Safari or Firefox. 

DIRTT
  • Location
    Springfield, Illinois
  • Year
    2019
  • Duration
    7
    months
  • Installation Duration
    5
    weeks
  • Sq Ft
    20000
  • DIRTT Partner
    Agile Resource

A history of elegance

After being in business for almost 200 years, the law firm of Brown, Hay + Stephens LLP knows a bit about tradition. But that doesn’t mean they’re stuck in the past. Their home in downtown Springfield needed a refresh. After toying with moving out to the west side of town, their sense of history won out. The top two floors of their hundred-year-old building opened up and they decided to move in. But how could they bring a sense of tradition and elegance to their new space without having it look just like their old office?

After seeing DIRTT in the wild and visiting the DIRTT Experience Center in Chicago, they had some ideas. Glass walls and woodgrain would give them the modern edge they were looking for. But as anyone in construction will tell you, building out a new space is easier said than done. In a building this old, there are always surprises during renovation. That was another good reason to use DIRTT. Even though the base building was uneven, DIRTT’s custom nature and adaptability to any space always ensured a perfect fit. There was no access to a freight elevator and the passenger elevator to the top floor wasn’t big. But DIRTT can size wall panels to fit inside no problem. And even when prepping the base building took longer than expected, DIRTT installed so easily it made up that time on the schedule.

When the space was completed, Brown, Hay + Stephens got exactly what they wanted. Tradition, quiet sophistication and a modern feel. And even though it was never in the plans, they also got a sense of pride in their new space.

The DIRTT remodel is a great example of how an old building can become modern.

Jeffery Wilday, managing partner Brown, Hay + Stephens
  • Take A Tour

    Photo Credit: John Muchow
    Top floor meetings
  • Photo Credit: John Muchow
    Partner Office
  • Photo Credit: John Muchow
    Deep blue accent wall
  • Photo Credit: John Muchow
    Associate Office
12
Details

Better sound privacy

DIRTT takes a holistic approach to sound management. This means we can meet the acoustic requirements and speech privacy needs of any space.

Details

Efficient electrical

DIRTT’s plug-and-play power makes for rapid on-site installation. All while it reduces waste and improves adaptability for any future changes.

Ready to start your project? Join thousands of happy clients who love their space. Need more time? Sign up below to get news and updates until you’re ready for a better way to build.

Let's Talk

Close